centraal telefoonnummer
0900-2020643
SPOEDGEVAL?
Groepspraktijk Dierenartsen Apeldoorn op Facebook Groepspraktijk Dierenartsen Apeldoorn op Twitter registreer uw e-mailadres
kosten

kosten

Goede diergeneeskundige zorg brengt kosten met zich mee. Deze kosten bestaan deels uit het feit dat dierenartspraktijken, net als huisartspraktijken en ziekenhuizen, bedrijven zijn die kosten maken om te zorgen dat zij de diensten kunnen verlenen met de kwaliteit die u verwacht en waar u recht op heeft. Daarnaast moeten wij kosten maken om ervoor te zorgen dat aan alle wettelijke regelgeving voldaan wordt (CAO, arbo, milieuwetgeving, stralingsbeveiliging, enz.). Daarnaast zijn er huisvestingskosten, personeelskosten, kosten voor aanschaf en onderhoud van apparatuur en, niet te vergeten, belasting afdracht.

Volgens de overheid zijn huisdieren als "luxe-artikelen" te beschouwen. Daarom betaalt u 21% BTW voor de verrichtingen die door de dierenarts worden gedaan. Dat is bij consulten en operaties dus 1/5 van de rekening!!!

Daar komt bij dat uw dierenarts, net als uw huisarts of specialist, een lange en dure opleiding heeft genoten. Die opleiding houdt nooit op. Van een serieuze dierenarts mag verwacht worden dat hij of zij regelmatig lezingen, symposia en congressen bezoekt om zijn kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van veranderingen van inzichten in het vakgebied.

Wat u dus van onze praktijk mag verwachten is dat wij ons aan de regels houden, dat wij zorgen voor voldoende en goed opgeleid personeel en dat wij ons volledig inzetten om u zo goed mogelijk voor te lichten en uw huisdier zo goed mogelijk te behandelen.

Buiten de avond- en weekenddiensten staan wij globaal 50 uur in de week voor u klaar.

Houdt u er dus rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het bezoek van uw huisdier aan één van onze praktijken. Een consult en medicijnen (injecties, tabletten, dieetvoeders, enz.) voor een grote  hond kan snel tot een hogere prijs leiden dan u misschien verwacht zou hebben. Consulten die vallen in avond- en/of weekenddiensten zijn duurder dan die op reguliere tijden. Noodzakelijke bloedonderzoeken en/of röntgenfoto's kunnen kosten verder verhogen. Een narcose met aansluitende operatie of gebitsanering kan zorgen voor extra bijkomende kosten die afhankelijk zijn van ingreep die uitgevoerd moet worden. Vraag om een schatting van de te verwachten kosten om verrassingen achteraf te voorkomen. Wanneer u voor uw huisdier een afspraak heeft gemaakt voor operatie, kunt u hier lezen hoe dat in zijn werk gaat. 

Misschien is een huisdierenverzekering iets voor u?
Er bestaan ziektekostenverzekeringen voor huisdieren. En omdat u, op voorhand, niet weet hoe het leven van uw huisdier in de tijd gaat verlopen is het verstandig daar over na te denken. We maken helaas regelmatig mee dat huisdiereigenaren moeten kiezen voor een minder optimale behandeling vanwege de kosten. Voor meer informatie hierover zie verzekeren van uw huisdier.

Op onze behandelingen (overeenkomsten) zijn de algemene voorwaarden van de KNMvD van toepassing. Klik hier om deze in te zien.