centraal telefoonnummer
0900-2020643
SPOEDGEVAL?
Groepspraktijk Dierenartsen Apeldoorn op Facebook Groepspraktijk Dierenartsen Apeldoorn op Twitter registreer uw e-mailadres
actueel

actueel

15-1-2018: Is uw hond of kat te zwaar? 

 

De feestdagen zijn weer achter de rug en we hebben allemaal weer goede voornemens voor het komende jaar. Maar hoe is het met uw huisdier?

Is uw hond of kat misschien te zwaar en is dit een mooi moment om daar wat aan te gaan doen? Wist u dat bijna de helft van de huisdieren overgewicht heeft? Lees hoe uw uw huisdier kan helpen om weer lekker in z'n vel te komen en het ideale gewicht te bereiken en te behouden.

21-12-2017: Wij wensen u fijne feestdagen en een beestachtig goed 2018!

30-11-2017: Assistente Nienke geslaagd als kattengedragstherapeut! Na een uitgebreide opleiding kreeg assistente Nienke gisteravond te horen dat ze is geslaagd! Namens het hele team feliciteren wij Nienke met deze mijlpaal. 

Nienke mag zich vanaf nu kattengedragstherapeut noemen en u kunt, als klant van de praktijk, bij haar terecht voor vragen omtrent het gedrag van uw huisdier. Lees hier meer over gedragsadvies in onze praktijk.


23-10-2017: Wel of niet castreren??

U kunt als eigenaar van een reu op enig moment voor de keuze komen te staan: laat ik mijn hond castreren of niet? Een keuze die niet altijd even makkelijk is. Hoewel de ingreep niet zo groot is, laat u uw reu waarschijnlijk niet zómaar castreren. Klik op de afbeelding hiernaast en vindt de antwoorden op enkele meest gestelde vragen.

Wilt u meer weten over castratie en chemisch castreren? Bekijk de informatie op onze website of bezoek de site www.nietcastreren.nl

Indien u vragen heeft, bent u natuurlijk ook welkom op een van onze praktijken.

21-9-2017: Wereld Rabiës Dag op 28 september!

We staan er niet altijd bij stil want Rabiës (hondsdolheid) komt in Nederland niet voor. Maar jaarlijks eist deze ziekte duizenden slachtoffers onder mensen en dieren. MSD Animal Health helpt mee om dit aantal terug te dringen, en met succes! Maar ze blijven zich inzetten voor deze strijd en doneren voor elk vaccin dat bij onze praktijken wordt toegedient een gratis vaccin aan de rabiëprojecten van Afya en Mission Rabies. Dus wanneer u uw huisdier bij ons laat vaccineren, houdt u niet alleen uw huisdier gezond maar helpt u ook mee in de strijd tegen rabiës! Lees hier meer over de projecten.

29-8-2017: Is uw hond of kat te zwaar? 

Voor de meesten van ons zit de vakantie er helaas weer op. En sommigen hebben net iets te veel van het goede leven genoten ;)

M
aar hoe is het met uw huisdier? 
 
Is uw hond of kat misschien te zwaar en is dit een mooi moment om daar wat aan te gaan doen? Wist u dat bijna de helft van de huisdieren overgewicht heeft? Lees hoe u uw huisdier kan helpen om weer lekker in z'n vel te komen en het ideale gewicht te bereiken en te behouden.


20-7-2017: Wij vinden uw mening belangrijk!

Help andere mensen bij het vinden van een goede dierenarts en vertel ons hoe u het bezoek aan onze praktijk heeft ervaren. Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren en maakt u het andere mensen makkelijker om een goede dierenarts voor hun huisdier te vinden. Ga naar www.dierenarts.nl, klik op zoeken (linksonder in het scherm), type de naam van de dierenarts die uw huisdier heeft behandeld en laat een review achter (onderaan de pagina). Hartelijk bedankt voor uw moeite!

Overigens kunt u op de site www.dierenarts.nl ook terecht voor veel nuttige informatie en tips omtrent de verzorging van uw huisdier. Neem gerust eens een kijkje!


10-7-2017: Pas op voor maden bij uw konijn!

In deze warme zomerperiode is het belangrijk om uw konijn goed in de gaten te houden en de vliegenlarvenziekte te voorkomen. Vliegen kunnen eitjes leggen in de, door urine of ontlasting, nattige vacht van uw konijn. Die eitjes worden larven en kunnen ernstige schade aanbrengen aan de huid van uw konijn. Er bestaat een spray om dit te voorkomen, vraag ernaar bij uw assistente! Lees hier meer over maden bij het konijn en wat u kunt doen om ze te voorkomen!
 

2-6-2017: Onze nieuwe dierenarts; Fokko Klip

Hij werkt al sinds 2 mei jl. bij onze praktijk maar nu hebben we eindelijk een mooie foto van onze dierenarts, samen met zijn huisdier Paddo de geelbuik schildpad! U kunt dierenarts Klip tegenkomen op onze kliniek aan de Gemzenstraat maar ook bij praktijk Zuid en praktijk de Maten.

Praktijk de Maten werd tot afgelopen mei door dierenarts Verseput bestierd maar tegenwoordig zijn ook dierenarts Klip (dinsdag- en donderdagavond) en dierenarts Vredegoor (vrijdagavond) op de praktijk te vinden wanneer u langskomt op het spreekuur.

 


8-6-2017: Juni chipmaand!

Sinds enkele jaren is juni uitgeroepen als chipmaand. Hiermee wil het LICG het chippen van honden en katten maar vooral ook het registreren daarvan onder de aandacht te brengen. Wanneer u met uw huisdier bij onze praktijk komt om het dier te laten chippen, regelen wij de registratie van het gechipte dier bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapdieren. Hierbij wordt het nummer op de chip gekoppeld aan uw adresgegevens. Maar niet alle dierenartsen of asiels regelen deze registratie voor u. Hierdoor blijken veel dieren niet goed geregistreerd te staan bij een databank. En wanneer het chipnummer niet is geregistreerd en dus niet is gekoppeld aan de adresgegevens van de eigenaar, is het lastig om een gevonden hond of kat weer met de eigenaar te herenigen. Als eigenaar bent u verantwoordelijk voor het up-to-date houden van deze gegevens. Bijvoorbeeld na een verhuizing dient u uw nieuwe adres door te geven aan de databank. Check daarom gelijk of uw huisdier goed geregistreerd staat op www. chipnummer.nl

Is uw huisdier nog niet gechipt? Maak dan snel een afspraak bij uw dierenarts! Klik hier als u meer wilt weten over het chippen van uw huisdier. 


29-5-2017: Pas op met de warmte in uw auto!

Nu het weer heerlijk zomerweer aan het worden is, dient u hier alert op te zijn wanneer uw huisdier met u meereist in de auto. In de auto loopt de temperatuur sneller op dan u denkt! Binnen 10 minuten kan het al zo 10 graden warmer zijn geworden in de auto, wat ernstige gevolgen kan hebben voor uw hond.

Ook het wegdek is al gauw 2x zo heet als de buitentemperatuur waardoor het heel pijnlijk kan zijn voor uw hond om daarover heen te lopen. Om te checken of het wegdek goed begaanbaar is voor uw hond kunt u met uw handpalm het oppervlak aanraken en voelen of dit te heet is. Zoals uw handpalm de warmte voelt, zo voelt uw hond met zijn of haar voetzooltjes. 

Lees hier meer over oververhitting en warmtetips voor uw huisdier.

 


23-5-2017: Spaar voor een gratis waterbakfontein met Urinary van Royal Canin

Wateropname is erg belangrijk bij een kat met blaasproblemen. Als de kat meer drinkt, wordt de urine minder geconcentreerd en dit vermindert de kans op het vormen van blaasgruis. Om terugkeer van de blaasproblemen te helpen voorkomen, is het ook belangrijk dat jouw kat regelmatig op controle komt bij de dierenarts. Wij kunnen jouw kat goed in de gaten houden en indien nodig aanvullend (urine)onderzoek doen. Daarnaast adviseren wij jou om je kat speciale Urinary Diet voeding te geven. ROYAL CANIN® Urinary S/O Diet is speciaal ontwikkeld voor het oplossen van struvietstenen/-kristallen (blaasgruis) en helpt de vorming van struviet- en calciumoxalaatstenen te verminderen. ROYAL CANIN® Urinary S/O Diet is verkrijgbaar als droog- en natvoeding variant.

Tips om de wateropname van jouw kat te verhogen:
 • Voor extra vochtopname kan je de kat ROYAL CANIN® Unirary Diet natvoeding geven of water toevoegen aan ROYAL CANIN® Urinary Diet droogvoeding
 • Bewegend water stimuleert de kat om te drinken, zet daarom een waterfontein neer
 • Verhoog het aantal drinkbakken, kies voor verschillende types drinkbakken en verspreid ze door het huis
 • Geef je kat geen andere voeding inclusief snacks, beloningsbrokjes of -snoepjes, tafelresten, supplementen of gebitsproducten, tenzij de dierenarts dit goedkeurt
 • Wil jij jouw kat toch snacks geven? Bewaar een kleine hoeveelheid van de dagelijkse hoeveelheid voeding apart in een gesloten blik om als traktatie te geven
Om de vochtopname van jouw kat te bevorderen kun je bij ons nu sparen voor een gratis waterfontein! Bij besteding van minimaal €80,- aan ROYAl CANIN® Urinary Diet voeding verdeeld over minimaal twee aankopen bij onze praktijk krijg je een gratis drinkfontein t.w.v. €25,- (Zolang de voorraad strekt).


11-5-2017: Milbemax actie 3 + 1 GRATIS

In de maanden mei en juni ontvangt u bij aankoop van
3 Milbemax tabletten voor de hond of kat de 4de tablet GRATIS!!!

Wij adviseren u om uw huisdier elk kwartaal te ontwormen dus met deze actie heeft u weer voor een heel jaar de ontwormingstabletten in huis én een mooie korting!
2-5-2017: Nieuwe spreekuurtijden en een nieuwe dierenarts!

Vanaf vandaag hebben wij een nieuw gezicht in de praktijk: dierenarts Klip komt ons team versterken! Mede door zijn komst hebben we de spreekuurtijden iets aangepast. U vindt de actuele tijden bij 'vestigingen' of u kunt bellen met een van onze assistentes.


18-4-2017: Aangepaste spreekuur- en openingstijden vanaf mei 2017

Vanaf dinsdag 2 mei a.s. hebben wij de spreekuurtijden van onze praktijken iets aangepast om u beter van dienst te kunnen zijn. Ook de openingstijden van sommige praktijken zullen iets veranderen. Hieronder een korte samenvatting van de nieuwe openingstijden van al onze vestigingen:
 • Kliniek Noord: alle dagen geopend van 08:30 - 18:30 uur
 • Praktijk Zuid: ma. 13:00 - 18:30 uur, di./do./vr. 13:00 - 17.00 uur en op woensdag 08:30 - 12:30 uur
 • Praktijk De Maten: ma./di./do./vr. 08:30 - 11:30 uur en 16:00 - 18:30 uur, op woensdagen gesloten
 • Praktijk West: ma./wo. 13:00 - 16:00 uur en di./do./vr. 13:00 - 15:00 uur
 • Praktijk Oost: actuele openingstijden zijn telefonisch op te vragen via 0900-2020643
Vanaf 2 mei zijn deze nieuwe openingstijden ook op onze website bij 'vestigingen' te vinden natuurlijk.
 


23-3-2017: Week van de Teek 3 t/m 9 april

Het is weer lente en daarom is het begin april weer de Week van de Teek, een landelijke campagne om de risico's van tekenbeten onder de aandacht te brengen.

Want als we allemaal weer lekker naar buiten gaan, neemt de kans op tekenbeten natuurlijk toe. Het is dus goed om te weten hoe je tekenbeten bij uzelf en bij uw huisdier kunt voorkomen. Meer weten? Wij geven u graag advies, dus kom langs op een van onze praktijken of bel 0900-2020643!


24-1-2017: Is uw hond of kat iets te zwaar?

De meesten van ons hebben weer goede voornemens voor het komende jaar gemaakt ten aanzien van onze gezondheid. Maar hoe is het met uw huisdier?

Is uw hond of kat misschien te zwaar en is dit een mooi moment om daar wat aan te gaan doen? Wist u dat bijna de helft van de huisdieren overgewicht heeft? Lees hoe uw uw huisdier kan helpen om weer lekker in z'n vel te komen en het ideale gewicht te bereiken en te behouden!

 


01-12-2016: Mogelijke gevaren van kerstversiering

De kerstperiode is er een van gezelligheid en veelal wordt het huis mooi versierd. Deze versieringen kunnen echter een gevaar opleveren voor uw hond of kat als hij/zij de versiering bijvoorbeeld opeet. Klik hier als u meer weten over de gevaren en waar u op kunt letten. Gezellige dagen gewenst!


26-6-2016: Welkom op het parasietenfeestje! 

 
Er is een nieuwe campagne gestart om de bewustwording van hondeneigenaren te verhogen omtrent de meest voorkomende inwendige en uitwendige parasieten zoals teken, vlooien en wormen.

Kijk op de site van de parasietenparty om te zien of u goed op de hoogte bent of wat u kunt doen om uw hond goed te beschermen tegen deze akelige diertjes!
 

14 t/m 22 mei: Week van het huisdier! 

Komende week is het weer de week van het huisdier. En dit jaar brengt het LICG 'Het nieuwe huisdieren houden' onder de aandacht van het grote publiek. Ter ere voor deze speciale week is er een eenmalig online magazine gemaakt met allerlei interessante weetjes en verhalen. Klik op de banner hieronder om het magazine te openen!

Meer weten over de week van het huisdier? Kijk op de website van het LICG!


9-5-2016: Vakantie met uw huisdier

Bij veel mensen beginnen de vakantiekriebels al weer te komen maar wilt u uw huisdier meenemen op vakantie naar heet buitenland dan zijn er een aantal zaken waar u aan moet denken en rekening mee moet houden. Lees hier meer over!

Verder is het verstandig om op tijd te informeren en afspraken te maken met een pension of opvang indien uw huisdier(en) niet meegaan op vakantie. Een aantal pensions in Apweldoorn en omgeving hebben wij op een rijtje gezet bij onze handige links. Maar er zijn veel meer pensions in de buurt van Apeldoorn. Maak gerust een afspraak om een keer te gaan kijken om te ontdekken of u denkt dat uw huisdier zich daar prettig zal voelen tijdens uw afwezigheid. 


29-4-2016: Herhaling: Aangepaste openingstijden op 6 mei i.v.m. Giro d'Italia

Op vrijdag 6 mei is een gedeelte van de Apeldoorse binnenstand afgesloten in verband met de internationale wielerronde Giro d'Italia die dit jaar start in onze gemeente. Een volledig overzicht van alle verkeers- en veiligheidsmaatregelen in Apeldoorn vindt u op de website van de gemeente: www.apeldoorn.nl/giro

Helaas zijn wij ook genoodzaakt om onze openingstijden van de prakijken aan te passen vanwege de moeilijke bereikbaarheid. Hieronder de openingstijden per lokatie op vrijdag 6 mei 2016:

Kliniek Noord: alleen bereikbaar voor spoedgevallen, na telefonisch overleg met de assistente/dierenarts.
Praktijk Zuid: geopend van 13.00 - 16.00 uur 
Praktijk De Maten: geopend van 16.30 - 18.00 uur
Praktijk Oost: hele dag gesloten
Praktijk West: hele dag gesloten


Voor het maken van een (spoed)afspraak belt u met ons algemene servicenummer: 0900-2020643. 


11-4-2016: Deze week is het de Week van de Teek!

Teken kunnen gevaarlijk zijn voor u en uw hond
Teken zijn spinachtige beestjes die zich op uw hond of op uzelf laten vallen, zich vasthechten en bloed zuigen. Zo’n tekenbeet kan gevaarlijk zijn voor mens en hond omdat het verschillende ziektes kan veroorzaken. De meest bekende aandoeningen zijn borreliose (ziekte van Lyme) en babesiose.

Teken komen overal voor
Veel mensen denken dat teken alleen in bosrijke gebieden voorkomen. Dat is niet juist. Teken komen overal voor. In struikgewassen, duinen, zelfs in tuinen en parken in de stad kunt u teken aantreffen. Hondeneigenaren doen er dan ook verstandig aan om zichzelf en hun hond na elke wandeling grondig te controleren.

Ontdekt u een teek op uw lichaam of bij uw hond?
Verwijder de teek zo snel mogelijk met behulp van een pincet of speciale tekenverwijderaars (zoals een tekenkaart of tekentang). Hoe sneller u de teek verwijdert, hoe kleiner de kans op besmetting is.

Voorkomen is beter dan genezen
Om de kans te verkleinen dat teken ziekten overbrengen op uw hond, is het belangrijk om een snelwerkend middel tegen teken te gebruiken en dagelijks uw hond te controleren op de aanwezigheid van teken. U kunt kiezen uit een pipet (spot-on), een kauwtablet of een band. Wij adviseren u graag over wat voor u de beste oplossing is! 

Klik op de volgende link om meer te weten te komen over de Week van de Teek
 

23-3-2016: Nieuw!!!! De voerbak op chip - SureFeed

De SureFlap - het kattenluikje op chip - kennen we al enige tijd maar nu is er ook een voerbak die werkt op een chip, de SureFeed! Super handig wanneer uw andere katten, honden of kinderen in huis heeft die aan het voer van uw kat zitten of het opeten. Alleen voor de kat met de ingestelde chip (of de bijgeleverde penning) gaat het voerbakje open! Bekijk het introductiefilpje op YouTube.

In onze praktijk aan de Gemzenstraat hebben we een demomodel staan. U bent welkom om hier de voerbak uit te proberen en te ontdekken of het iets voor uw kat is!

               

26-2-2016: Ontmasker de foute fokker! 
Het LICG is een nieuwe campagne gestart om 'foute fokkers' te ontmaskeren. De malafide hondenhandel is namelijk de oorzaak van veel leed. Niet alleen voor de puppy's en moederhonden maar ook voor de kopers. Zij lopen namelijk het risico om een ziek hondje aan te schaffen waar ze al snel weer afscheid van moeten nemen als blijkt dat het een nare aandoening onder de leden heeft. Om dit leed te voorkomen heeft het LICG korte video's gemaakt met pakkende cartoons die laten zien welke trucjes veel door malafide hondenhandelaren worden gebruikt. Bekijk deze video's en weet waar u op moet letten bij de aanschaf van een puppy!


11-1-2016: Is uw hond of kat te zwaar? 
De feestdagen zijn weer achter de rug en we hebben allemaal weer goede voornemens voor het komende jaar. Maar hoe is het met uw huisdier? 

Is uw hond of kat misschien te zwaar en is dit een mooi moment om daar wat aan te gaan doen? Wist u dat bijna de helft van de huisdieren overgewicht heeft? Lees hoe u uw huisdier kan helpen om weer lekker in z'n vel te komen en het ideale gewicht te bereiken en te behouden.
15-12-2015: Dodelijke ziekte bij konijnen!

Op dit moment komen er vanuit het hele land meldingen binnen over acute sterfte van tamme en wilde konijnen. De Universiteit van Utrecht is de oorzaak hiervan aan het onderzoeken. Uit dit onderzoek blijkt dat de dieren zijn gestorven als gevolg van de konijnenziekte VHD (Viral Hemorrhagic Disease), ook wel RHD (Rabbit Hemorrhagic Disease) genoemd. De konijnen sterven binnen 24 - 48 uur en er is op dit moment geen medicijn die dat kan voorkomen. De ziekte is erg besmettelijk voor andere konijnen (niet voor mensen of andere diersoorten) waardoor het vervoer met deze konijnen wordt afgeraden. Heeft u zelf een konijn? Lees dan het advies van de Universiteit van Utrecht om de kans dat uw konijn besmet zo klein mogelijk te maken! 


1-12-2015: Pas op, chocolade is giftig voor uw hond!

De decembermaand staat alweer op de stoep en dat betekent veel lekkernijen in huis, zoals bijvoorbeeld chocolade. Maar deze heerlijke lekkernij is giftig voor honden en katten dus let op waar u de chocolade in huis neerzet.

Waarom chololade giftig is voor uw hond en/of kat? Klik op de link om hier meer over te lezen.

 6-11-2015: November is diabetesmaand voor de hond en kat! 

Deze maand is het weer Pet Diabetes maand, de belangrijkste bewustwordingscampagne voor diabetes bij hond en kat.

Want wist u dat maar liefst 1 op de 500 honden en 1 op de 100 katten diabetes (suikerziekte) hebben? Lees meer over 
diabetes en doe de online suikerziektetest.
30-10-2015: Heeft uw hond of kat last van vuurwerkangst? 
Het lijkt nog ver weg maar toch duurt het niet lang meer voor het weer Oud & Nieuw is. We vieren dit met veel gezelligheid en natuurlijk vuurwerk! Voor ons een leuke tijd maar voor uw huisdier(en) vaak een stressvolle periode. 

Is uw hond of kat ook erg bang voor vuurwerk? Dan kunt u het beste nu al met de behandeling starten voor een zo optimaal mogelijk resultaat! Meer informatie over vuurwerkangst leest u hier of informeer bij uw assistente of dierenarts. 
 


6-10-2015: Het LICG lanceert de rashondengids!
Denkt u erover om een hond aan te schaffen en wilt u weten wat er allemaal bij komt kijken als u een hondje in huis neemt? Twijfelt u over welk ras het beste bij u als eigenaar past? Of wilt u weten welke erfelijke aandoeningen bij welke rassen voorkomen? In de rashondengids vindt u al deze informatie en meer! Kijk op www.rashondengids.nl voor meer informatie.  
 

 

9-9-2015: Nieuw!!! Het artroseconsult voor de hond 

Artrose is een chronische en vooral pijnlijke aandoening van de gewrichten. Deze aandoening komt vooral bij honden voor maar katten kunnen er ook last van hebben, vaak minder opvallend. Bij de hond zien we bijvoorbeeld dat hij kreupel loopt, moeilijk uit de mand komt en/of minder zin heeft in zijn wandeling. Artrose is niet te genezen maar er is wel veel te doen om de voortgang af te remmen en het leven van uw hond zo prettig mogelijk te houden. Hierbij spelen factoren als pijnbestrijding, beweging en gewicht een belangrijke rol.
 
Om u en uw hond bij deze ingewikkelde aandoening een steuntje in de rug te geven, organiseren wij speciale artroseconsulten. Tijdens deze consulten bespreekt u met de dierenarts welke medicatie het meest geschikt is voor uw hond. De paraveterinair assistente helpt u het optimale gewicht en bewegingspatroon voor uw hond vast te stellen, te bereiken en te behouden! Samen houden wij uw hond vrolijk en in beweging! 

Klik hier als u meer wilt weten over artrose en de artroseconsulten voor de hond bij ons in de praktijk.
 

18-8-2015 Dierendagactie van Royal Canin

Ook dit jaar heeft Royal Canin weer een leuke actie in het kader van Wereld Dierendag! U kunt uw eigen voerton ontwerpen door u aan te melden via de actiesite van Royal Canin. De streepjescodes en aankoopbewijzen van twee zakken Royal Canin voeding voor hond of kat heeft u nodig bij het opsturen van 
de actiekaart die u via de mail van Royal Canin ontvangt. Indien u vóór 2 september 2015 uw voertonontwerp heeft afgerond en de actiekaart heeft opgestuurd naar Royal Canin, dan kunt u vanaf Dierendag uw persoonlijke voerton bij onze praktijk afhalen!


 
 

24-7-2015: Dierdonorcodicil 

Het dierdonorcodicil is een samenwerking tussen dierenartsenpraktijken, de Universiteit van Utrecht en Stichting Proefdiervrij. Studenten worden op de Universiteit van Utrecht opgeleid tot vakbekwame dierenartsen. Vroeger werden hiervoor speciaal proefdieren gefokt maar dankzij het dierdonorcodicil is dat gelukkig niet meer nodig! Vanaf heden kunnen huisdiereigenaren ervoor kiezen om hun overleden huisdier ter beschikking te stellen aan de Universiteit van Utrecht waardoor het leven van een proefdier wordt gered. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op de site van Proefdiervrij.
 

15-7-2015: Pas op voor maden bij uw konijn!

In deze warme zomerperiode is het belangrijk om uw konijn goed in de gaten te houden en de vliegenlarvenziekte te voorkomen. Vliegen kunnen eitjes leggen in de, door urine of ontlasting, nattige vacht van uw konijn. Die eitjes worden larven en kunnen ernstige schade aanbrengen aan de huid van uw konijn. Er bestaat een spray om dit te voorkomen, vraag ernaar bij uw assistente! Lees hier meer over maden bij het konijn
                                          en wat u kunt doen om ze te voorkomen!

 

12-6-2015: Laat uw huisdier niet alleen in de auto nu het warmer wordt!

In de auto loopt de temperatuur sneller op dan u denkt! Nu het weer heerlijk zomerweer aan het worden is, dient u hier alert op te zijn wanneer uw huisdier met u meereist in de auto. In de afbeelding hiernaast kunt u zien hoe warm het in de auto wordt binnen 10 en 30 minuten.

Ook het wegdek is al gauw 2x zo heet als de buitentemperatuur waardoor het heel pijnlijk kan zijn voor uw hond om daarover heen te lopen. Om te checken of het wegdek goed begaanbaar is voor uw hond kunt u met uw handpalm het oppervlak aanraken en voelen of dit te heet is. Zoals uw handpalm de warmte voelt, zo voelt uw hond met zijn of haar voetzooltjes. 

Lees hier meer over oververhitting en warmtetips voor uw huisdier.
 

1-6-2015: Juni is chipmaand!

Sinds enkele jaren is juni uitgeroepen als chipmaand. Hiermee wil het LICG het chippen van honden en katten maar vooral ook het registreren daarvan onder de aandacht te brengen. Na het chippen, regelt de Groepspraktijk Dierenartsen Apeldoorn de registratie van het gechipte dier bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapdieren. Hierbij wordt het nummer op de chip gekoppeld aan de adresgegevens van de eigenaar. Maar dit geldt niet voor alle dierenartsen of asiels. Hierdoor blijken veel dieren niet goed geregistreerd te staan bij een databank. En wanneer het chipnummer niet is geregistreerd en dus niet is gekoppeld aan de adresgegevens van de eigenaar, is het lastig om een gevonden hond of kat weer met de eigenaar te herenigen. Als eigenaar bent u verantwoordelijk voor het up-to-date houden van deze gegevens. Bijvoorbeeld na een verhuizing dient u uw nieuwe adres door te geven aan de databank. Check daarom gelijk of uw huisdier nog goed geregistreerd staat op www. chipnummer.nl

Is uw huisdier nog niet gechipt? Maak dan snel een afspraak bij uw dierenarts! Klik hier als u meer wilt weten over het chippen van uw huisdier. 
 

 

20-5-2015: Gedragsadvies voor uw hond en kat! 

Onze assistente Nienke Ribbink heeft zich gespecialiseerd in het gedrag van honden en katten. Door een opleiding bij Tinley is zijn nu officieel Huisdieren Gedragsadviseur! Momenteel volgt zij de opleiding tot kattengedragstherapeut. Dus met vragen of problemen omtrent het gedrag van uw huisdier kunt u bij Nienke terecht! Lees hier meer over!
 

1-5-2015: Week van het Huisdier!

Van 16 t/m 24 mei organiseert het LICG weer de Week van het Huisdier! Dit jaar met het thema: 'Wat is je huisdier je waard?'. Het LICG vindt het belangrijk dat mensen weten waar ze aan beginnen bij de aanschaf van een huisdier en de voordelen goed afwegen tegen de investeringen. Lees meer hierover op www.weekvanhethuisdier.nl of www.licg.nl.

                         

Ook u kunt meedoen aan de Week van het Huisdier! Upload uw mooiste moment met uw huisdier via foto of video op de actiepagina van het LICG en maak kans op het dierenspel!

                                                           

27-3-2015: Chocolade is giftig voor hond en kat! 

Ook met Pasen zetten wij weer de heerlijkste chocolade op tafel maar let wel op want voor uw hond en kat kan het erg gevaarlijk zijn! Lees meer over waarom chocolade giftig is voor honden en katten!


 
4-3-2015: De speciale konijnenspreekuren zijn er weer! 
Zoals u van ons gewend bent, organiseren wij ook dit jaar weer speciale konijnenspreekuren. Tijdens deze spreekuren kunt u uw konijn(en) laten vaccineren tegen een gereduceerd tarief! De spreekuren worden gehouden van 16 maart t/m 15 april 2015 op de volgende dagen/tijden/lokaties:
 • Elke dinsdag van 15.00 - 16.00 uur bij Praktijk Zuid, Hofveld 105

Elke woensdag van 15.00 - 16.00 uur bij Kliniek Noord, Gemzenstraat 211

Bel ons voor een afspraak op 0900 - 2020643.

Lees meer over het vaccineren van konijnen en waarom het zo belangrijk is voor de gezondheid van uw konijn.
 

2-2-2015: Februari is de 'maand van de gebitsverzorging van hond en kat'!

Deze maand is een mooie gelegenheid om het gebit van uw hond of kat even extra aandacht te geven. Goede mondverzorging is ook voor dieren belangrijk!

Problemen met eten en een slechte adem zijn voorbeelden van mondproblemen bij uw huisdier. De beste methode om het gebit van uw hond of kat gezond te houden is tandenpoetsen.

Heeft u een jonge pup of kitten? Begin dan nu met het aanleren van het poetsen zodat u en uw huisdier daar zo lang mogelijk profijt van kunnen hebben!

Lees meer over tandheelkunde bij hond en kat en de poetsinstructie.